Home » Een kantoor/locatie zoeken

Een kantoor/locatie zoeken

Bent u een beginnend ondernemer en bent u op zoek naar een geschikte locatie of kantoorruimte? Dan zal het u vast en zeker al wel zijn opgevallen dat het vinden ervan niet al te gemakkelijk is. De prijzen gaan de hoogte in, het kantoor moet matchen met je persoonlijkheid en bedrijf en bovendien moet het ook makkelijk bereikbaar zijn.

Prijs als grootste vijand

Vandaag de dag vormen zowel de huur- als de koopprijzen een ware aanslag op je portefeuille. U heeft vast en zeker al wel eens bedragen horen vallen in uw omgeving en u heeft net als iedereen al wel eens gekeken op websites die doen aan vastgoed. Nu, laat u niet afschrikken door dergelijke bedragen en weet dat deze prijs afhangt van vele factoren. Denk hierbij maar aan de locatie en ligging van het pand in kwestie, aan de beschikbaarheid, aan de grootte, aan de staat en ga zo maar verder. U dient dus goed voor uzelf te bepalen wat u precies nodig heeft. Is de grootte voor u van belang of toch net meer de beschikbaarheid? Uw toekomstige kantoorruimte wordt geheel door uzelf bepaald.

Kantoorruimte huren

Geld besparen – Hoe?

Eens u uw kantoorruimte heeft gevonden, wenst u deze natuurlijk mooi in te richten. Uw pand is immers net als uw website een soort van visitekaartje naar uw klanten toe, indien deze op bezoek komen. Nu zijn kantoorruimtes met een mooie inrichting wel aangenaam om in te werken, ze kosten behoorlijk veel geld. Denk maar aan design meubels, aan hier en daar wat groen in de hoek en aan enkele kunstwerkjes aan de muur. Maak eerste en vooral een berekening van de totale som, zodat u weet of uw fantasieën en eisen haalbaar zijn. Denk eraan dat uw kantoor vooral functioneel moet zijn!

Niet alleen de aankleding kan u geld besparen, maar ook de indeling van de verschillende ruimtes van het pand in kwestie. U kunt een kleine ruimte bijvoorbeeld verschillende doeleinden geven. Zo kan een vergaderzaal ook dienen als cafetaria tijdens de middagpauze en kan u gebruik maken van mobiele bureaus en stoelen. Tegenwoordig zijn ook de flexwerkplaatsen een absolute trend: geen enkele werknemer heeft zo een vaste plek, maar er wordt wel alvast plaats uitgespaard bij afwezigheid van een collega! De boodschap is om vooral creatief om te springen met uw gekozen ruimte, de rest komt vanzelf. Een ultieme laatste oplossing is natuurlijk coworking spaces. In Antwerpen is er zelfs ééntje die helemaal gratis is. Kube8 coworking is een leuke omgeving waar je helemaal gratis kan gaan zitten, werken, socializen en netwerken!

Uw bureau – Een oase van rust

Vindt een mooie middenweg tussen de functionaliteit en de aaibaarheidsfactor van uw bureau. Akkoord, deze dient mooi en gezellig te zijn, maar het moet vooral een goede ruimte vormen die zo veel mogelijk creativiteit en productiviteit naar boven haalt. Tierlantijntjes zorgen bovendien voor een teveel aan verstrooiing en plaatsverspilling. Hou het liever op bijvoorbeeld een klein plantje en fotokader, zo brengt u toch uw persoonlijkheid naar boven in uw kantoor!